Getty Images
Knoflookknaller
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram volkoren pasta, bijv. macaroni
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 150 gram gekruide tofureepjes
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 150 gram kerstomaatjes
- Peterselie
- Selderij
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Bak de tofureepjes met de knoflook en de bosuitjes in de olie bruin.
- Neem de pan van het vuur en roer er citroensap en wat peper door.
- Meng dit door de afgegoten pasta en laat het afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Schep de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes door de pasta.
- Maak de salade op smaak met kleingesneden peterselie en selderij, eventueel nog wat citroensap en peper.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
50 milligram