Maaltijd-pastasalade met tomaatjes

Getty Images

Knoflookknaller

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram volkoren pasta, bijv. macaroni
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram gekruide tofureepjes
  • 2 eetlepels olie
  • Citroensap
  • 150 gram kerstomaatjes
  • Peterselie
  • Selderij

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar.
  2. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het teentje knoflook klein.
  5. Bak de tofureepjes met de knoflook en de bosuitjes in de olie bruin.
  6. Neem de pan van het vuur en roer er citroensap en wat peper door.
  7. Meng dit door de afgegoten pasta en laat het afkoelen.
  8. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  9. Schep de sperziebonen en de gehalveerde tomaatjes door de pasta.
  10. Maak de salade op smaak met kleingesneden peterselie en selderij, eventueel nog wat citroensap en peper.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
50 milligram
Auteur