Linzensalade met walnoten en geitenkaas

Getty Images

Lekker luxe

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram linzen 
  • 1 groentebouillontablet 
  • 25 gram walnoten 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 2 eetlepels azijn 
  • 2 theelepels mosterd 
  • 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Bereiding

1. Was de linzen en kook ze in ½ liter water met de bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
2. Hak de walnoten klein.
3. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
4. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
5. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Menusuggestie

Voedingswaarden

Energie 
565kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2029 milligram
Auteur