Getty Images
Lekker luxe
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 1 groentebouillontablet
- 25 gram walnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel (walnoot)olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels mosterd
- 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)
Bereiding
1. Was de linzen en kook ze in ½ liter water met de bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
2. Hak de walnoten klein.
3. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
4. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
5. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Menusuggestie
Lekker met rucolasla met tomaat.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
20 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2029 milligram