Getty Images
Met linzen kun je onbeperkt variëren.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram bruine linzen
- 1 sjalotje
- ½ teentje knoflook
- stukje rode peper
- 1 vleestomaat
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 40 gram zachte geitenkaas
- 2 volkoren beschuiten
Bereiding
- Was de linzen en week ze 1 uur in ruim water.
- Kook de linzen in het weekwater in 20 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het klein.
- Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
- Voeg de linzen, de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.
- Verkruimel de geitenkaas en meng dit door de linzen.
- Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuige massa.
- Vorm er kleine koekjes van en rol ze door de fijngemaakte beschuiten. Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
- Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade en een volkorenbroodje.
Hiervoor heb je nodig...
1 komkommer
kruiden
azijn
2 volkorenbroodjes
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
565kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
900 milligram