Getty Images
Groente en peulvruchten heerlijk samen in een vegetarische soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 dunne prei
- 300 gram tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel kaneel
- ½ gedroogd chilipepertje
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de tomaten in stukken en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de prei en de bleekselderij met de kaneel zacht.
- Verkruimel het chilipepertje erboven.
- Voeg de tomaten toe en smoor ze een paar minuten mee.
- Voeg de gare linzen met 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan de kook.
- Geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, of in een tomatensaus.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
25 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1100 milligram