Getty Images
Voor 's avonds na het sporten
Aantal personen
1
Bereidingsduur
1 uur
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 theelepel olijfolie
- 250 gram verse spinazie
- 200 gram tomatenpassata
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel pizzakruiden
- Peper en zout
- 1 handvol vers basilicum
- 200 gram verse lasagnevellen
- 65 gram geitenkaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Snipper de rode ui en stoof deze even in olijfolie. Voeg de spinazie hierbij en laat slinken.
- Doe er dan passata, oregano en pizzakruiden bij. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Snipper het basilicum en voeg toe.
- Stel nu de lasagne samen. Begin met een laag lasagnevellen, daarop de groenten en wat plakjes kaas. Herhaal dit en eindig met kaas.
- Bak de lasagne 35 minuten in de oven.
Tip: Geitenkaas kun je ook vervangen door mozzarella. Je kunt dit gerecht vooraf klaarmaken, zodat je ’s avonds tijd wint na een drukke dag.
Dit recept komt uit Het sportkookboek voor jongeren.
Voedingswaarden
Energie
940kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
132 gram
Vet
940 gram