Getty Images
Gremolata is een fris mengsel van citroenschil, knoflook en peterselie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- ½ citroen (alleen de schil)
- 4 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 4 lamskoteletjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 400 gram tuinbonen (gedopt of uit diepvries)
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Rasp voor de gremolata de schil van de schoon geboende citroen.
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Meng de peterselie met de geraspte citroenschil en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bestrooi de lamskoteletten met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Kook de tuinbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
- Neem de koteletjes uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden.
- Strooi de gremolata over de lamskoteletten.
- Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de pan bodem.
- Serveer de jus bij het vlees.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
9 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum