Getty Images
Een beetje kebab en lekker veel groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 1 rode paprika
- 250 gram tomaten
- 4 takjes koriander
- ½-1 eetlepel azijn
- 200 g lamsgehakt
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Houd 2 lepels hiervan achter.
- Voeg bij de rest de tomaten en de helft van het korianderblad en pureer dit grof. Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn, peper en een beetje zout.
- Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, de gemalen komijn, peper en wat zout.
- Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat.
- Gril de kebab op de barbecue of een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
- Geef de tomatensaus er bij.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
200 milligram