Lamshaasje met wijnjus

Getty Images

Pure verwennerij

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 lamshaasjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • Mespunt gedroogde rozemarijn
  • 100 ml rode wijn

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met wat peper.
  2. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
  3. Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
  4. Roer de rozemarijn door de margarine en voeg de wijn toe. Roer al het aanbaksel los en laat de wijn op hoog vuur enigszins inkoken.
  5. Maak de jus op smaak met peper.
  6. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en giet de ju er over.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur