Getty Images
Aardappels en groente kunnen ook prima zonder vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 200 gram gerookte tofu
- ½ eetlepel sesamzaad
- 2 eetlepels olie
- 50 gram taugé
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water in 5 minuten bijna gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het grof.
- Snijd het stuk peper fijn.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudgeel.
- Roerbak de gember, de peper en de knoflook kort in de hete olie.
- Voeg de tofu toe en bak de blokjes bruin.
- Was de taugé en laat het goed uitlekken.
- Voeg de spruitjes toe aan de tofu en warm ze goed door. Roerbak op het laatst de taugé mee.
- Geef de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram