Getty Images
Kleine aardappeltjes worden soms ook wel Pommes Parisiennes genoemd. Krieltjes worden vaak met de schil gebakken of gekookt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
- 400 gram sperziebonen
- 1 - 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 1 eetlepel olie
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bosuitje
- 150 gram gerookte zalm
Bereiding
- Was de krielaardappeltjes in een vergiet. Snijd grote krieltjes een keer door.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Doe de krieltjes in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en laat alles met een deksel op de pan weer aan de kook komen. Kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
- Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de Italiaanse kruiden en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
- Snijd de zalm in stukjes.
- Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet.
- Schep er voorzichtig de stukjes zalm door.
Extra informatie
Allergie info: Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.
Ingrediënten over?
Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2500 milligram
Bron
- Voedingscentrum