Getty Images
Complimenten aan de kok.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 400 gram krielaardappeltjes
- 2 plakjes ontbijtspek
- 8 blaadjes basilicum
- citroensap
Bereiding
- Pel de sjalotten en snijd ze klein.
- Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper en 100 ml water.
- Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 8 minuten gaar.
- Bak het spek in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
- Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
- Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
- Verkruimel het spek en strooi de kruimels er over.
Menusuggestie
Lekker met een tartaartje en kropsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
2 tartaartjes
1 eetlepel vloeibare margarine
kropsla
bosje radijs
1 eetlepel slasaus (25% olie)
2 eetlepels halfvolle yoghurt
Voedingswaarden
Energie
470kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram
Bron
- Voedingscentrum