Koude wortelsoep met gember en koriander

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram wortelen
  • 1 kleine ui
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • Ca. 1 eetlepel citroensap
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de gember en de komijn zacht.
  5. Voeg de wortels, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de wortels in 5 minuten gaar.
  6. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat de soep (in een bak met koud water) afkoelen en in koelkast koud worden.
  7. Maak de soep op smaak met wat citroensap en knip de koriander er boven.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, aspergesalade met waterkers en
aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur