Koude meloensoep

Getty Images

Alles uit de kast

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ kleine meloen
  • 1 tl pesto
  • Azijn
  • 2 plakjes rauwe ham

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil.
  2. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een blender en voeg wat koud water en de pesto toe.
  3. Laat het mengsel goed koud worden en maak het op smaak met ca. 1 theelepel azijn en wat peper.
  4. Snijd de ham in reepjes.
  5. Verdeel de koude soep over 2 kommen en roer er de ham door.

 

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
340 milligram
Auteur