Getty Images
Zowel warm als koud te serveren. Eet smakelijk!
Aantal personen
6
Ingrediënten
- 1 el kokosolie (+ wat extra voor invetten van schaal)
- 12 eieren
- 1/2 tl chilipoeder
- 100g kipfilet (in stukjes)
- 1/2 courgette (in stukjes)
- 80 gram rode paprika (in stukjes)
- 2 handjes (baby)spinazie
- 1 teentje knoflook(geperst)
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een ovenschaal in met kokosolie en verwarm tevens een eetlepel kokosolie in een kleine (wok)pan.
- Wanneer de olie is gesmolten, wok je de stukjes kip hierin. Breng de kip op smaak met de chilipoeder, peper en zout. Bak tot de kip gaar is (wit van binnen)
- Terwijl de kip op het vuur staat, snijd je alle groenten en husselt de gesneden stukjes in de ovenschaal.
- Pak een kom en klop de eieren hierin. Breng op smaak met peper en zout.
- Top de groenten met de kip en giet dan de gekopte eieren erover.
- Top met de spinazie.
- Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de randjes van het ei bruin beginnen te worden en de ovenschotel ‘stevig’ is geworden.
- Controleer je ovenschotel 5 minuten voor tijd, om te zien of hij nog wat langer nodig heeft of niet.
- Zowel warm als koud serveren is lekker.
Tip: Je kunt de ovenschotel ook met je eigen favoriete groenten maken.
Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. Hier vind je nog meer heerlijke koolhydraatarme recepten van dit gezonde online magazine.