Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- Citroensap
- 250 gram bospeen
- 250 gram kleine champignons
- 1 sjalot of kleine ui
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 ei
- Bloem
- 2 theelepels currypasta
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Druppel wat citroensap over de vis, strooi er peper over en zet dit even weg in de koelkast.
- Maak de groente schoon. Snijd de bospeen in schuine plakken, snijd de champignons in vieren en de sjalot in snippers.
- Meng het paneermeel met 1 eetlepel geraspte kokos.
- Klop het ei in een diep bord los.
- Bestuif de vis met wat bloem, wentel de vis door het losgeklopte ei en druk het daarna in het paneermeelmengsel.
- Fruit de sjalot met de currypasta in de olie tot het gaat geuren. Voeg de rest van de groente toe met de rest van de geraspte kokos en 1 dl water. Stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarden
Energie
385kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
690 milligram