Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

Getty Images

Lekker bestrooien met pijnboompitjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram raapsteeltjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje radijs
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel (walnoten)olie

Bereiding

  • Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  • Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  • Klop een dressing van de azijn, het sinaasappelsap, de olie en wat peper.
  • Meng de groente in een grote kom en schep de dressing er door.
  • Strooi de pijnboompitten er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkenshaasje met salie en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
Varkenshaasje met salie
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum