Getty Images
Zoet en zacht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ vanillestokje
- 1 theelepel poedersuiker
- 3 kiwi's of zespri's
Bereiding
- Boen de sinaasappel onder heet water schoon. Snijd een dunne reep uit de schil en snijd dat in mooie reepjes. Pers de sinaasappel uit.
- Snijd het halve vanillestokje open.
- Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje en de poedersuiker tegen de kook aan en laat dit enkele minuten trekken.
- Neem het vanillestokje eruit en schraap wat van het zwarte merg eruit. Roer dit door het sap en laat het afkoelen.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in vieren. Schik de parten op 2 bordjes en schenk het sausje erover.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
3 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum