Getty Images
Eten koken is liefde geven, een verrukkelijk couscousrecept voor als je jezelf lekker wilt verwennen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 citroen
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kipfilet
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 ui
- 1 courgette
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- Gemalen komijn
- Peper
Bereiding
- Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
- Schil de gember en rasp het stukje fijn.
- Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, wat geraspte citroenschil, de geraspte gemberwortel en het uitgeperste teentje knoflook.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer de marinade er door. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur in staan.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon op. Roer dit met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
- Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers. Rooster de kipspiesjes onder de hete grill of in een grillpan in 8 minuten gaar.
- Roerbak de groente in de olie in een paar minuten net gaar.
- Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en wat komijn.
- Leg de kipspiesjes er op.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Materialen
barbecuespiesen of satéprikkers
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum