Kippenlevertjes met doperwtjes en champignons

Getty Images

Voor de liefhebber

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kippenlevertjes
  • 1/2 rode ui
  • 150 gram (kastanje)champignons
  • 300 gram (diepvries)doperwten
  • 1 1/2 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Spoel de levertjes af en dep ze met keukenpapier droog.
2. Knip of snijd vliesjes weg.
3. Snijd de halve ui in snippers.
4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
5. Verwarm de margarine en bak hierin de kippenlevertjes in een paar minuten aan alle kanten bruin.
6. Fruit de ui even mee.
7. Voeg de doperwtjes toe met de champignons en roerbak alles in nog een paar minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Voedingswaarden

Energie 
615kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
830 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum