Kippenbouten in de braadzak

Getty Images

De oven doet het werk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • Provençaalse kruiden
  • 2 kippenbouten
  • Paprikapoeder  

Bereiding

Materialen

braadzak met sluiting.

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Meng de prei met de stukjes tomaat, royaal Provençaalse kruiden en peper. Doe dit mengsel in de braadzak.
  5. Neem het vel van de kippenbouten. Wrijf de kip in met peper en paprikapoeder.
  6. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groente.
  7. Sluit de zak met de sluiting. Prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak.
  8. Laat de kip in de hete oven in 1 uur gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
650kcal
Eiwit 
65 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
700 milligram
Auteur