Kipkrokantjes

Getty Images

Ideaal recept voor de kinderen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ei
  • 2 volkoren beschuiten
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Neem de bakplaten en roosters uit de oven. Zet de oven aan op 200° C. Leg op de bakplaat van de oven een vel bakpapier.
  2. Doe de bloem in een diep bord. Schep er het paprikapoeder en kerriepoeder door.
  3. Breek het ei op de rand van een kommetje. Voeg 1 eetlepel koud water toe. Klop het ei met een vork tot het goed is gemengd.
  4. Maak de beschuiten fijn.
  5. Strooi het beschuitkruim in een ander diep bord.
  6. Snijd het kippenvlees in stukken van ongeveer 4 cm.
  7. Wentel de stukken kip door het bloemmengsel.
  8. Doop de stukken kip met een vork één voor één in het losgeklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel ze daarna door het beschuitkruim.
  9. Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat.
  10. Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven. Laat alles in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met tzatziki, tomatensalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
Tzatziki
Tomatensalade
1 klein volkoren stokbrood

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum