Getty Images
Ideaal recept voor de kinderen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 ei
- 2 volkoren beschuiten
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- Bakpapier
Bereiding
- Neem de bakplaten en roosters uit de oven. Zet de oven aan op 200° C. Leg op de bakplaat van de oven een vel bakpapier.
- Doe de bloem in een diep bord. Schep er het paprikapoeder en kerriepoeder door.
- Breek het ei op de rand van een kommetje. Voeg 1 eetlepel koud water toe. Klop het ei met een vork tot het goed is gemengd.
- Maak de beschuiten fijn.
- Strooi het beschuitkruim in een ander diep bord.
- Snijd het kippenvlees in stukken van ongeveer 4 cm.
- Wentel de stukken kip door het bloemmengsel.
- Doop de stukken kip met een vork één voor één in het losgeklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel ze daarna door het beschuitkruim.
- Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven. Laat alles in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met tzatziki, tomatensalade en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Tzatziki
Tomatensalade
1 klein volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1600 milligram
Bron
- Voedingscentrum