Getty Images
Heerlijk bourgondisch kluiven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 drumsticks
- 100 ml kippen- of groentebouillon met minder zout
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Neem het vel van de drumsticks.
- Kook de drumstick in de bouillon in 20 minuten bijna gaar.
- Laat de kip afkoelen.
- Pers de knoflook boven een schaal uit.
- Was de rode peper grondig onder stromend water.
- Maak de peper schoon en snijd de peper heel fijn.
- Meng de peper, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met de knoflook en wrijf het tot een puree. Gebruik voor een pittig mengsel wat pitjes van de peper.
- Bestrijk de drumsticks met het mengsel en laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
- Rooster de drumsticks onder de grill in 10 minuten verder gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Broccolisalade
½ volkoren stokbrood
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1300 milligram
Bron
- Voedingscentrum