Getty Images
Geserveerd met aardappelen en Chinese kool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 4 kipkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt koenjit (geelwortel)
- mespunt kaneel
- 6 aardappelen
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiding
- Was de abrikozen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram