Kip met venkel

Getty Images

Heerlijk vertrouwd

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 sjalot
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl droge witte wijn

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd het ontbijtspek in reepjes.
  4. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in de margarine aan beide zijden bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en bak het spek en de sjalot enkele minuten in de margarine.
  6. Voeg de kip weer toe met de venkel en de wijn.
  7. Laat de kipfilets met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

Voedingswaarden

Energie 
290kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum