Kip met uitjes en tomaatjes

Getty Images

Verras jezelf (en een ander).

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 zilveruitjes
  • Mespunt tijm
  • 8 kerstomaatjes

Bereiding

  1. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  2. Bak de kip in de hete margarine goudbruin.
  3. Voeg 200 ml water en de zilveruitjes toe met wat tijm.
  4. Stoof de kip 45 minuten.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Doe de tomaatjes bij de kip en stoof het geheel nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Zilveruitjes:
Gebruik een schone lepel om zilveruitjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zilveruitjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Zilveruitjes zijn ook lekker op brood met plakken komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
400 milligram
Auteur