Getty Images
Door de groente kort te wokken blijven ze lekker knapperig.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels
- 1 (rode) ui
- 1 paprika
- 200 gram spitskool
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel chilisaus
- peper, paprikapoeder
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de spitskool in repen.
- Laat de taugé uitlekken.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin de kip in 5 minuten gaar en bruin.
- Schuif de kip wat aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok. Roerbak de ui hierin glazig.
- Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Doe de uitgelekte noedels en de taugé er bij en laat alles onder goed roeren heet worden.
- Maak het gerecht op smaak met chilisaus.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum