Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 spaanse peper
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 schijven citroen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
- Verwijder het vel van de kippenbouten.
- Bak de kip in de hete olie aan alle kanten bruin. Bak de ui en de peper kort mee.
- Voeg de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet er 2 dl heet water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1660 milligram