Getty Images
Van dit heerlijke kipgerecht worden mensen blij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram kippendijfilet of kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel gemberpoeder
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 100 gram verse ananas
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de ketjap, het citroensap en het gemberpoeder door.
- Schep de kip er door en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur staan.
- Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de tomatenblokjes kort mee.
- Voeg de marinade en de ananas toe. Stoof de kip in 5 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte witte kool en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig:
stuk witte kool (ca. 600 gram)
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum