Getty Images
Wil je de saus iets verdunnen? Voeg er dan wat extra kokosmelk aan toe.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- Plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- 150 gr kippendijfilet
- 3 tl kerriepoeder
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 150 gr broccoli
- 200 ml kokosmelk
- Eventueel: 2 el rozijnen
Bereiding
- Verwijder de bladen en hak de bloemkool grof. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, deze kun je namelijk gewoon eten.
- Doe de stukken in de keukenmachine, of gebruik een blender of staafmixer (let op: bij de laatste 2, zorg dat het niet te fijn of een pap wordt!)
- Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
- Pak een wok pan, doe hier een scheutje plantaardige olie in en zet deze op het vuur.
- Pers of rasp de knoflook in de olie en fruit deze even kort.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze in een paar minuten gaar.
- Breng op smaak met peper en zout en schep eventueel de koriander of peterselie erdoor.
- Kook ondertussen ook de broccoli gaar
- Giet het deze vervolgens af en laat de pan afgedekt staan
- Verwarm nog een pan met wat olie en bak hier de knoflook in
- Voeg dan de rode peper toe en bak dit even mee
- Daarna voeg je de kipfilet eraan toe en bakt die gaar
- Strooi tussendoor de kerriepoeder over de kip en roer goed door elkaar
- Maak op smaak met wat zout en peper
- Voeg daarna de courgette, kokosmelk en de rozijnen aan het mengsel toe en roer goed door elkaar
- Laat het kerrie mengsel ongeveer 7 minuutjes rustig pruttelen
- Schep dan de kerrie saus op een bord en serveer met de bloemkoolrijst
Dit recept is afkomstig van Freshhh.nl. Hier vind je nog meer heerlijke koolhydraatarme recepten van dit gezonde online magazine.