Kervelsoep

Getty Images

Fris en fruitig.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1½ eetlepel griesmeel
  • ¼ kippen- of groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels kookroom
  • 3 eetlepels kervel (diepvries of vers)

Bereiding

  1. Verwarm de margarine en laat hierin het griesmeel goudbruin kleuren.
  2. Giet er 250 m lwater met het stukje bouillontablet bij en breng dit aan de kook.
  3. Laat de bouillon onder af en toe roeren 10 minuten zacht koken tot het licht gebonden is.
  4. Verdun de soep met de room.
  5. Snijd of hak de kervel klein. Roer van het vuur af de kervel door de soep.

Voedingswaarden

Energie 
85kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur