Getty Images
Groeten uit Griekenland
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 1 eetlepel olie
- 200 gram mager rundergehakt
- Mespunt gedroogde munt
- 1 teentje knoflook
- 4 gevulde olijven
- Bloem
Bereiding
- Snijd het stukje ui heel fijn en fruit het glazig in de olie.
- Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
- Maak het gehakt aan met de ui, peper, de munt en het uitgeperste teentje knoflook.
- Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
- Wentel de gehaktballen door de bloem.
- Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
- ½ kleine bloemkool
- 2 tomaten
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
7 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
830 milligram