Getty Images
Vullende maaltijdsoep zonder vlees
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 2 eetlepels olie
- 1/4 bouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 kleine pot kapucijners
- Mespunt chilipoeder
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de bleekselderij in smalle repen.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
6. Smoor de paprika kort mee.
7. Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
8. Kook de soep 10 minuten.
9. Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
10. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1600 milligram