Kapucijnersoep

Getty Images

Vullende maaltijdsoep zonder vlees

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 1/4 bouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid

Bereiding

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de bleekselderij in smalle repen.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Snijd de paprika in blokjes.
5. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
6. Smoor de paprika kort mee.
7. Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
8. Kook de soep 10 minuten.
9. Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
10. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur