Kapucijnerschotel

Getty Images

En toch zo simpel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners
  • 1 appel

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten bijtgaar.
  2. Maak de uien en de tomaten schoon. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  3. Fruit de uien met de Italiaanse keukenkruiden in de olie zacht.
  4. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  5. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de blokjes appel bij de uien en warm alles goed door.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur