Kappertjes-tomatensalade met boerenbroodcroutons

Getty Images

Iedereen een zondagskind

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sneetje (oud) bruin- of maïsbrood
  • 150 gram kerstomaatjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Oregano
  • 1 eetlepel rode port
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 8 kapperappeltjes

Bereiding

  1. Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
  2. Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
  3. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut. Strooi er wat oregano en peper over.
  4. Blus af met de port en de balsamicoazijn.
  5. Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Scheur het brood in stukken en meng alles erdoor.
  8. Voeg eventueel nog wat port of azijn toe. Verdeel de salade over twee borden.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1780 milligram
Auteur