Getty Images
Iedereen een zondagskind
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sneetje (oud) bruin- of maïsbrood
- 150 gram kerstomaatjes
- ½ eetlepel olijfolie
- Oregano
- 1 eetlepel rode port
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 8 groene olijven
- 8 kapperappeltjes
Bereiding
- Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
- Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
- Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut. Strooi er wat oregano en peper over.
- Blus af met de port en de balsamicoazijn.
- Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Scheur het brood in stukken en meng alles erdoor.
- Voeg eventueel nog wat port of azijn toe. Verdeel de salade over twee borden.
Voedingswaarden
Energie
115kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1780 milligram