Getty Images
Waan je in Guangdong!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 4 bosuitjes
- 1 rode peper
- 250 gram (kastanje)champignons
- 1 limoen
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram (noorse) garnalen
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Was de limoen en snijd dunne reepjes van de schil.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de uienringetjes kort. Pers de knoflook er boven uit.
- Voeg de klein gesneden peper, de champignons en de garnalen toe en roerbak dit enkele minuten.
- Voeg de gare rijst toe. Meng alles goed door elkaar.
- Warm het gerecht goed door en maak het op smaak met reepjes limoenschil en wat limoensap.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Ingrediënten over?
Zeevruchten:
Zeevruchten als garnalen, inktvis, kokkels, mosselen bederven snel. Bewaar verse zeevruchten niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4° C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1100 milligram