Getty Images
De Italiaanse saus maak je zelf van paprika en ansjovis. Lekker om te serveren met broccoli en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 200 gram kalkoenfilet
- peper
- 2 eetlepel vloeibare margarine
- 2 ansjovisfilets (blikje)
- 6 aardappelen
- 500 gram broccoli
- Mespunt tijm
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
- Bestrooi de kalkoenfilet met wat peper.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
- Voeg de paprika's, de ansjovis en 50 ml water toe aan de kalkoen en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Neem de kalkoen uit de pan. Pureer de paprika’s met een staafmixer.
- Maak de saus op smaak met wat tijm en de kleingesneden peterselie.
- Leg de kalkoen in de saus en warm het geheel goed door. Geef de broccoli en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
800 milligram