Getty Images
Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 250 gram prei
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 eetlepels rozijnen
- 3 takjes koriander
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1/2 tot 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels kokosmelk
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van circa 5 centimeter. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
- Was de rozijnen.
- Was de koriander en knip de takjes klein.
- Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in circa 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
- Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 milliliter water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
- Maak de op smaak met peper.
- Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram