Getty Images
Een feestelijk gerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels rode bessengelei
- 1 theelepel mosterd
- 4 eetlepels rode port
- 1 gemberpoeder
- 2 kalkoenfilets
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil er af. Snijd de schil in reepjes.
- Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
- Pers een halve sinaasappel uit.
- Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd er in op.
- Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.
- Roer de schilletjes er door en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder.
- Laat de saus afkoelen.
- Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Geef de saus er bij.
Voedingswaarden
Energie
335kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum