Kalfsoester met sherry-notensaus

Getty Images

Altijd iets te vieren.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ dl medium sherry
  • 1 handje (25 gram) walnoten
  • 2 kalfsoesters
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Kaneel

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd een dun stukje van de schil.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Kook in een steelpan de sherry met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en 100 ml water in ca. 10 minuten tot de helft in.
  4. Hak de walnoten klein.
  5. Bestrooi de kalfsoesters met wat peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
  7. Bak de fijngehakte walnoten kort mee.
  8. Giet het ingekookte vocht bij het vlees met een snufje kaneel en warm het geheel even door.

Menusuggestie

Lekker met spitskool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram spitskool
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur