Getty Images
Lekker recept met kabeljauw, zilvervliesrijst en sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kabeljauw of andere visfilet
- volkorenmeel
- 2 eetlepels olie
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper of spaanse peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ¼ bouillontablet met minder zout
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
- Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel.
- Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
- Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
- Geef de sperziebonen en de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in een groentegoulash. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum