Getty Images
Een goedgevulde soep die snel op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes achterham
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 takjes selderij
- 1 kleine pot of klein blik jonge kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Snijd de ham in reepjes.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
- Spoel de kapucijners af in een zeef.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
- Bak de ham mee.
- Voeg de paprika toe met 250 ml water en de kapucijners.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 5-8 minuten.
- Maak de soep op smaak met kleingesneden selderij en peper. Geef er het brood bij.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden
Energie
435kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1600 milligram
Bron
- Voedingscentrum