Indiase linzensoep

Getty Images

Zo lekker kan vegetarisch zijn.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram linzen
  • stuk (ca. 200 gram) knolselderij
  • 2 tomaten
  • 150 gram soepgroente
  • (koriander)

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
  3. Voeg 600 ml water en de linzen toe en breng dit aan de kook.
  4. Kook de linzen gaar. Reken voor rode linzen 20-25 minuten, voor bruine linzen ca. 45 minuten.
  5. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  6. Kook de laatste 10 minuten de knolselderij mee met de linzen.
  7. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  8. Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
  9. Strooi er eventueel klein geknipte koriander over.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur