Getty Images
Authentiek genieten van de Hollandse keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram gare bietjes
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 kleine appel
- Azijn
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine zacht.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Doe de bietjes, de appel, 50ml water, wat azijn, en de kruidnagels bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
- Verwijder de kruidnagels.
Menusuggestie
Lekker met een varkenslapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 varkenslapjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Appel:
Bewaar appels in de koelkast. Ze blijven wel vier weken goed.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum