Hollandse bietjes

rode bieten met appel
Getty Images

Authentiek genieten van de Hollandse keuken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram gare bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kleine appel
  • Azijn
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  1. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine zacht.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  5. Doe de bietjes, de appel, 50ml water, wat azijn, en de kruidnagels bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
  6. Verwijder de kruidnagels.

Menusuggestie

Lekker met een varkenslapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

2 varkenslapjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Appel:
Bewaar appels in de koelkast. Ze blijven wel vier weken goed.
 

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum