Hoe maak je tomaten-sinaasappelsoep?

Lekker recept voor smakelijke soep

Tomatensinaasappelsoep
PuurGezond

Hou jij ook zoveel van tomatensoep, maar ben je toe aan wat variatie? Deze heerlijke tomaten sinaasappelsoep is een verrassende optie!

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 blikken tomaatblokjes (à 400 ml) of 1 kilogram verse tomaten in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 500 ml bouillon
  • 2,5 dl vers geperst sinaasappelsap
  • staafmixer

Bereiding

Stap 1: Maak de wortel schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit de wortel en ui ongeveer 3 minuten.

Stap 2: Voeg de tomaten met sap en de basilicum toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 3: Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het sinaasappelsap toe. Warm de soep nog even goed door en breng de soep op smaak met peper.

Auteur