Hoe maak je pompoenquiche met spinazie en geitenkaas?

De combinatie geitenkaas en spinazie is heerlijk

Getty Images

Pompoen is heerlijk in een quiche. Helemaal met geitenkaas en spinazie.

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram schoongemaakte pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 225 gram kwark
  • 225 gram bloem
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 quichevorm van ca 24-26 cm doorsnede

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in blokjes. Pel de ui en knoflook en snij de ui in dunne partjes en de knoflook in stukjes. Meng de ui, knoflook en pompoen met 2 eetlepels olie, komijn en koriander. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie, chilivlokken en een beetje zout.
  • Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Klop de eieren los met de melk. Verdeel de kaas in kleine stukjes.
  • Haal de pompoen uit de oven en schep er in een kom direct de spinazie door. De spinazie slinkt. Verdeel het pompoenmengsel over het quichedeeg.
  • Verdeel de kaas erover, schenk het eimengsel erop en bak de quiche in ca 30 minuten in de oven gaar en lichtbruin.

Lekker met een komkommersalade met yoghurtdressing.

Dit is een recept van Puur Gezond.

Auteur