Getty Images
Even resetten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 100 gram (kastanje)champignons
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- ¼ groentebouillontablet
- Nootmuskaat
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
- Bak de plakjes champignon kort mee.
- Giet 3 dl water met het stukje bouillontablet erbij en kook de soep enkele minuten.
- Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
- Strooi er kleingesneden peterselie over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht witte boontjes in paprikasaus met kabeljauw en broccoli.
Voedingswaarden
Energie
45kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
720 milligram