Wie is er niet dol op pannenkoeken? Deze gezonde variant komt uit het boek Pannenkoekdag: havermoutvlokkenpannenkoekjes met gebakken peer en kokosyoghurt. Eet ze!
Ingrediënten
- 80 g havermoutvlokken
- 2 eieren
- 300 ml kokosyoghurt
- 1 mespunt zout
- 1½ tl bakpoeder
- 2 tl kokosschaafsel
- 2 rijpe peren
- pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
Zo maak je ze:
Maal de havermoutvlokken in een blender tot meel.Klop de eieren, kokosyoghurt en het zout in een kom. Voeg het meel, bakpoeder en kokosschaafsel toe en klop alles tot een mooi beslag. Laat dit 10 minuten rusten.
Schil de peren en snijd ze in stukjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de stukjes peer zachtjes gaar. Roer het beslag door, voordat je gaat bakken.
Verhit olie of boter in een koekenpan en schep er drie hoopjes beslag in. Bak zo alle pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar.
Beleg elk pannenkoekje met stukjes peer en de pistachenoten.
Dit recept komt uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen.