Getty Images
Wil jij eens wat anders eten bij de lunch dan een bruine boterham? Probeer deze havermoutpannenkoekjes eens!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 75 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- Mespunt kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 3 - 4 eetlepels halfvolle melk
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram fruit, bijv. aardbeien, bessen, frambozen
Bereiding
- Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein.
- Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer.
- Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.
- Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en bruin.
- Bak de rest van het beslag.
- Was het fruit en laat het goed uitlekken.
- Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit er op.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
4 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
22 gram
Zout
110 milligram