Havermoutkoekjes met cranberry

Getty Images

Tip: Voeg een extra lepel honing toe als je een zoetekauw bent.

Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 50 gram cranberry's
  • 50 gram boter (of kokosolie)
  • 50 gram bloem
  • 50 gram kokos
  • 50 milliliter water
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de honing in een steelpannetje en verwarm dit samen met het water en de boter tot de boter volledig gesmolten is.
  4. Meng ondertussen in een kom alle droge ingrediënten.
  5. Voeg het gesmolten botermengsel daaraan toe en kneed dit totdat het goed gemengd is.
  6. Maak balletjes van het deeg, die je op de bakplaat platdrukt en bak ze in circa 15 minuten knapperig. 

Extra info

Dit recept is voor circa 16 koekjes.

Auteur