Getty Images
Harira is een rijkelijk gevulde maaltijdsoep uit Marokko.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Klein lamslapje van 150 gram
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje koriander
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 koolrabi of raapje
- 1 klein blik kikkererwten (ca. 250 gram uitlekgewicht)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees in de hete olie bruin.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes. Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
- Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum